לורה סול גרינשפן

חוג והפקולטה: בית הספר לבריאות הציבור, הפקולטה למדעי הרווחה והבריאות

נושא המחקר: הקשר בין צריכת מזון אולטרה-מעובד ומחלת הכבד השומני ממקור מטבולי, ובחינת תפקיד המיקרוביום במעי ומועדות גנטית

מנחות: פרופ' שירה זלבר-שגיא, פרופ' רויטל קריב

 https://hw.haifa.ac.il/en/people/sph/szelber-s 

אודות המחקר: המחקר שלנו בודק את הקשר הפרוספקטיבי בין אורח חיים בריא, בדגש על תזונה וצריכת מזון אולטרה-מעובד, לבין היארעות מחלת הכבד השומני ממקור מטבולי בקרב אוכלוסייה מערבית בוגרת. יתר כל כן, במטרה לאפיין את הקשר באופן מקיף, נבחן את תפקיד המיקרוביום במעי, מועדות גנטית, והיקף הנזק הכבדי כולל פיברוזיס ודלקת בכבד

מילות מפתח רלוונטיות: מזון אולטרה-מעובד, מחלת הכבד השומני ממקור מטבולי, בריאות הציבור, אורח חיים בריא 

תחביבים: לנגן פסנתר, לבשל, לתרגל יוגה ולטייל עם משפחתי