אגרת הדיקן לתלמידי התארים המתקדמים

סטודנטיות יקרות, סטודנטים יקרים

לימודים לתארים מתקדמים הם הזדמנות לגלות תגלית חדשה, לפתח קריירה, או לפעול לשיפור העולם בו אנו חיים.

ברשות ללימודם מתקדמים, מטרתנו לקדם ולתמוך בתלמידי ותלמידות התואר השני, הדוקטורט ובתר-דוקטורט במגוון תחומי הדעת על מנת לעודד מצוינות מחקרית ולתרום באופן משמעותי לחברה.

באוניברסיטת חיפה הקמנו את בית ספר בלום ללימודים מתקדמים על מנת לספק את סביבת הלמידה הנכונה המתמקדת בהצלחתך.
בית ספר בלום הוקם על מנת לסייע לסלול את הדרך להבניית קריירה אקדמית ומקצועית על ידי הקמת מסגרת הכשרה.

מסגרת ההכשרה תלווה את תלמידי המחקר במסעם האקדמי לקראת הפיכתם לחוקרים/ות מובילים בתחומם, תעודד את התפתחותם האקדמית והמקצועית. בנוסף, תאפשר מסגרת ההכשרה להעמיד עתודה אקדמית מנהיגותית אינטלקטואלית בעלת חשיבה רחבה.

מעטפת אקדמית תומכת זו להכשרת חוקרים/ות תיתן מענה להיבטים של רכישת ידע ומיומנויות גנריות למחקר ותעודד תחושת שייכות לקהילת חוקרים כלל אוניברסיטאית אשר תאפשר שיח אקדמי פורה בין דיסציפלינרי והפרייה הדדית.

כסטודנטים וסטודנטיות לתואר שני ושלישי, שנים מאתגרות ומספקות לפניכם בצעידה קדימה בסביבה אקדמית מרתקת, בעבודה לצד חוקרים/ות מצויינים/ות אשר יתרמו להרחבת הידע, לקדם גילויים ולתרום תרומה מקורית ומהותית לדיסציפלינה שלכם.

צוות הרשות מטפל במקצועיות ובמסירות במגוון פעולות אשר תכליתן ביסוס הקשר עם החוגים והפקולטות, קידום יוזמות ותכניות לימודים חדשות לקראת אישורן על ידי המועצה להשכלה גבוהה ומתן מידע שוטף ועדכני לסגל ולתלמידים, אודות תהליכים, מלגות ותמיכות בדרך המאפשרת סיום מטיבי ורציף של התואר הנלמד.

נבחרת הדוקטורנטים (Haifa Grad Team) הינה פלטפורמה לעידוד העתודה המחקרית של תלמידנו. בין יעדי הנבחרת, עידוד וטיפוח מצוינות אקדמית, מיצוב תלמידי המחקר כעתודה אקדמית עבור מוסדות מחקריים בארץ ובעולם, וכן לתפקידי מפתח מחוץ לאקדמיה. כמו כן בניית פרויקטים להידוק הקשר עם הקהילה ('דוקטורנטים על הבר') וטיפוח מנהיגות וגאוות יחידה בקרב חוקרים/ות צעירים/ות באוניברסיטת חיפה.

אני ממליצה לך להשתמש בכל משאב שיש לאוניברסיטה להציע. לנצל את הזמן שלך כאן לעבוד קשה, להנות ולשנות את העולם!

בהצלחה

פרופ' אירית עקירב